Rekomendasi profésional pikeun pilihan alat diagnostik ultrasonik

Diagnostik ultrasonik mangrupikeun alat anu ngagunakeun ultrasound pikeun ngukur atanapi nyandak gambar jaringan lemes atanapi aliran getih.Éta gelombang mékanis anu frékuénsina ngaleuwihan spéktrum anu karungu.
Sistem ultrasound dilengkepan usik anu diwangun ku matriks elemen piezoelektrik pikeun ngahasilkeun sinar ultrasound.Sinar ultrasonik diffuse sareng ngagambarkeun dina jaringan sareng cairan anu béda.Organ-organna béda-béda sareng pantulan ultrasonik kurang leuwih béda.Tujuan utama ngolah gelombang ieu nyaéta pikeun ngukur struktur atanapi ngabentuk gambar anu tiasa dianggo pikeun diagnosis.
Kumaha carana milih hiji alat diagnostik ultrasonic?
Anggaran pasti kedah dipertimbangkeun nalika milih ultrasound diagnostik, tapi ogé penting pikeun mertimbangkeun aplikasi anu dimaksud.Faktor ieu bakal mangaruhan pilihan urang.

Kahiji, perlu mertimbangkeun modalitas Imaging utama anu ayeuna aya

Tipe B (luminance) sistem ultrasound;
Sistim ultrasound M-mode;
Pencitraan Doppler Warna pikeun ngajalajah aliran getih dina arteri sareng urat;
Téhnik elastografi ultrasound ngukur kaku jaringan.

Lajeng, ukuran jeung beurat alat kudu dianggap

Ukuran sareng beurat alat diagnostik ultrasonik: naha portabel, dina platform, atanapi genggam: alat diagnostik ultrasonik anu ayeuna sayogi tiasa gampang dikirimkeun ti hiji unit ka unit anu sanés di rumah sakit.Loba model leungeun-diayakeun (handheld) beuratna saeutik salaku 500 g sarta bisa gampang disimpen dina kantong atawa bungkus;Sababaraha tiasa nyambung sacara nirkabel ka smartphone.Ku alatan éta, aranjeunna pohara kapaké pikeun pertolongan pertama sareng perawatan médis anu diarahkeun ka situs.
Éta ogé penting pikeun tumut kana akun ukuran layar jeung kualitas gambar.Sababaraha diagnostik ultrasonik portabel tiasa nampilkeun dugi ka 250 tingkat abu-abu, sedengkeun anu sanésna dilengkepan layar warna.Caang ogé faktor anu penting pikeun dipertimbangkeun, khususna nalika anjeun kedah nganggo sistem ultrasound di luar, sapertos lingkungan dimana éta dianggo ku dokter hewan.Caang kudu disaluyukeun tanpa kompromi kabacaan hasil deteksi.
Jinis sareng jumlah panyilidikan (bentuk, frékuénsi, jsb).Jinis usik anu anjeun pilih bakal gumantung kana naon anu anjeun lakukeun.Ayeuna aya sadayana dina hiji panyilidikan anu tiasa ngarobih smartphone atanapi tablet janten sistem ultrasound.Ieu dumasar kana aplikasi nu bisa diundeur jeung hiji atawa leuwih microprobes (permukaan, beuteung, cardiac, jsb) disambungkeun ka handphone atawa tablet via port USB basajan.Anjeun teras tiasa ningali hasil langsung dina alat.Jenis alat ieu cocog pikeun dokter darurat ogé olahraga atanapi kamanusaan.
Kahirupan batré mangrupikeun parameter sanés anu kedah dipertimbangkeun, khususna nalika milih sistem ultrasound portabel atanapi genggam.Pikeun jinis alat ieu, umur batre paling hadé dihontal dina sababaraha jam.

warta3


waktos pos: Jun-02-2022
: